Κλείσιμο

Σαμαράς: Στην τρίτη ψηφοφορία δεν υπάρχει «παρών», θα υπάρχει ονοματεπώνυμο

«Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει "παρών", αλλά θα είναι μία ψήφος με ονοματεπώνυμο, ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία η υποψηφιότητα Δήμα συγκέντρωσε την υποστήριξη 168 βουλευτών.

«Παρά τις όποιες διαφορές μας και παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα - Καμμένου και άλλοι βουλευτές ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα σήμερα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια. Όμως, η τρίτη ψηφοφορία δεν θα είναι ψηφοφορία με το "παρών". Εκεί δεν θα υπάρχει «παρών» θα υπάρχει ονομοτεπώνυμο. Ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της πατρίδας. Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και την ευθύνη της ψήφου τους ως προς τις συνέπειες που θα έχει η ψήφος πάνω στη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας.

«Ούτε η Βουλή, ούτε ο λαός πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει τα μνημόνια και να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα της λιτότητας κόβοντας συντάξεις και λεηλατώντας την κοινωνία. Με τη νέα χρονιά η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα, με ισχυρή λαϊκή εντολή για πραγματική διαπραγμάτευση. Με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε. Καλά Χριστούγεννα σε όλους» τόνισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η άρνηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης είναι η άρνησή τους να συμβάλουν στη διατήρηση των ασκούμενων πολιτικών» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης. Ο τόπος πρέπει να αλλάξει σελίδα». Για την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «ο καθένας παίρνει το δρόμο του».

«Απέναντι στη δυσοσμία ενός συστήματος που δε γιατρεύεται, απέναντι στα πολιτικά «πάρε - δώσε» των άλλων δυνάμεων, στους εκβιασμούς αλλά και τις αυταπάτες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο λαός μπορεί να αντιτάξει την οργάνωση πάλης του, την οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας του, με ακόμα πιο δυνατό, αυτή τη φορά, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» σχολίασε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Να είναι σίγουρος ο λαός ότι η ελπίδα έρχεται και με την απελευθέρωση της χώρας από τα μνημόνια και τις πολιτικές που επιβάλλουν οι ξένοι κατακτητές, οι τραπεζίτες και οι δανειστές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε όρθιοι και θα παραμείνουμε όρθιοι. Τα μαξιλάρια θα ακολουθήσουν την τύχη όλων εκείνων που παραβίασαν τη λαϊκή εντολή. ... Έρχεται η απελευθέρωση του λαού» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Η σταθερότητα και η ασφάλεια αυτής της χώρας μπαίνουν πάνω από την μικροπολιτική και από κόμματα και το εθνικό συμφέρον πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων» επισήμανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

«Ο τόπος χρειάζεται φωτισμένες ηγεσίες. Όταν ζητάς συναίνεση, πρέπει να την προσφέρεις κιόλας. Νομίζω ότι υπάρχει χώρος για να βρούμε χώρο και θα υπάρξει τόπος στην κοινή λογική» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος που σήμερα ψήφισε τον Σταύρο Δήμα. Ερωτηθείς τι μεσολάβησε από την πρώτη ψηφοφορία, από την οποία απείχε, ο κ. Γιοβανόπουλος απάντησε: «Δεν με έκανε να αλλάξω κάτι. Ήταν κραυγή η στάση μου στην πρώτη ψηφοφορία, για την ανάγκη συνεννόησης».

«Εκτιμώ ιδιαίτερα τον Σταύρο Δήμα, έναν πολιτικό με μεγάλη πολιτική σταδιοδρομία. Ψήφισα τον Σταύρο Δήμα γιατί εάν πάμε σε εκλογές φοβάμαι ότι ο ελληνικός λαός θα βρεθεί σε χειρότερο δρόμο. Οι εκλογές φέρνουν πίσω την οικονομία» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς.

«Η χώρα πρέπει να περάσει στην επόμενη μέρα. Για να περάσει στην επόμενη μέρα, πρέπει να υπάρχει σταθερότητα. Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή στήριξα τον υποψήφιο για τον ανώτατο θώκο της χώρας μας, τον Σταύρο Δήμα, που είναι και υποψήφιος από την περιοχή στην οποία εκλέγομαι» δήλωσε ο πρώην βουλευτής της ΧΑ Στάθης Μπούκουρας. «Σας φάνηκα να πιέστηκα; Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και δεν φοβάμαι τίποτα... Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τις 16 ψήφους της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Πηγή: skai.gr