ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Βενιζέλος: Υπάρχουν περιθώρια για συναινετική εκλογή Προέδρου

Μιλώντας στην Καβάλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να απορρίψουν το άνοιγμα της κυβέρνησης, δηλώνοντας όμως ικανοποιημένος για τη θετική ανταπόκριση ανεξάρτητων βουλευτών.

 
Τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών σε κάποιους μήνες, μέχρι το τέλος του 2015, πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν τα περιθώρια συναινετικής εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή στις 29 Δεκεμβρίου.

Στην ομιλία του σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι λυπάται γιατί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να απορρίψουν τη συναινετική πρόταση της κυβέρνησης, χωρίς να ζητήσει κανείς διευκρινίσεις, χωρίς συζήτηση και η άρνηση πολλές φορές είναι «απόλυτη και σκωπτική» και από τον ΣΥΡΙΖΑ, και από τους ΑΝΕΛ και από τη ΔΗΜΑΡ. Αντιθέτως εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η εν λόγω πρόταση βρήκε θετική ανταπόκριση από ανεξάρτητους βουλευτές.

«Συναινετική εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου ή αν αυτό δεν επιτευχθεί εκλογές ταχύτατα για να κερδίσουμε χρόνο», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Χαϊκάλη τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες βλέπουμε και ακούμε «νοσηρά φαινόμενα» τα οποία κάνουν επιτακτική την ανάγκη θωράκισης των θεσμών και αλλαγής του εκλογικού νόμου, με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, λέγοντας πως δεν έχει νόημα στις σημερινές συνθήκες. Μάλιστα χαρακτήρισε «παράλογο και δημοκρατικά άδικο» το μπόνους των 50 εδρών.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε τι μπορεί να προσδοκά και σημείωσε: «Πέρασε οριστικά η λογική των αυτοδυναμιών και δεν υπάρχει η λογική των διπλών εκλογών, δεν υπάρχουν τα περιθώρια να παίζει κανείς με τους θεσμούς. Δεν έχουμε περιθώρια να φάμε όλο το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε εκλογικές αναμετρήσεις». Ταυτόχρονα επισήμανε ότι οι εκλογές δεν θα κριθούν προεκλογικά, αλλά το διάστημα από την προκήρυξη μέχρι τη διεξαγωγή τους.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές και κάλεσε τα μέλη και στελέχη του σε πλήρη οργανωτική ετοιμότητα για το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών, αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Βενιζέλος επανέφερε την πρόταση για τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, διευκρινίζοντας ότι δεν σημαίνει συμμετοχή σε κυβέρνηση αλλά ένα σχήμα αξιόπιστης και έντιμης συνεργασίας κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και είναι ο μόνος τρόπος δίκαιης συμμετοχής στην εθνική ευθύνη.

Κατηγόρησε τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ότι καλλιεργούν ένα κλίμα και επιδίδονται, δυστυχώς, σε μια οργανωμένη προσπάθεια βαθιάς και μακροπρόθεσμης καταστροφής των προϋποθέσεων της εθνικής συναίνεσης, ακόμα και μετά τις βουλευτικές εκλογές, αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, και σχολίασε: «Μπορεί να μην μετέχουν ο κ. Χαϊκάλης και ο κ. Αποστολόπουλος στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν στην αξιοποίηση του επιτεύγματος που έχει πετύχει ο λαός με τις θυσίες του».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε με έμφαση ότι θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος για να αποτρέψει περαιτέρω διάσπαση του κόμματος και υπογράμμισε: «Έχω προσωπικά κάνει τεράστιες προσπάθειες για την ενότητα του χώρου σε όλες τις φάσεις της πολιτικής μου διαδρομής. Και θα κάνω και τώρα. Δεν θα σταματήσω, ούτε τη μέρα της κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον Αρειο Πάγο, να αγωνίζομαι για τη συστράτευση όλων των στελεχών, για την ενότητα του χώρου, για να μην ζήσουμε την εικόνα μιας περαιτέρω διάσπασης, χωρίς λογική, χωρίς πραγματικό πολιτικό στόχο, γιατί δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια , αλλά και γιατί αυτό συνιστά προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Παράλληλα ζήτησε πλήρη κινητοποίηση των μελών και στελεχών λέγοντας: «Γιατί πρέπει να αντιδράσει θετικά η κοινωνία, να ασκήσει τις δικές της πιέσεις για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Πρέπει να ετοιμαστούμε για το προγραμματικό μας συνέδριο, να απευθυνθούμε στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές και στις εκλογές του 2012, αλλά και γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών. Και πρέπει, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά να είμαστε έτοιμοι για μια σύντομη και σκληρή προεκλογική εκστρατεία».

Στην έναρξη της εκδήλωσης τον κ. Βενιζέλο προσφώνησε ένας νέος που αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των νέων, όπως η ανεργία και αναρωτήθηκε αν αυτό είναι το μέλλον που θέλουν οι πολιτικοί για τα παιδιά τους.

Ο κ. Βενιζέλος του απάντησε πως είναι τραγικό να φτάνει στο 60% η ανεργία των νέων, αλλά του εξήγησε ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, άλλη λύση και δεν την ακολούθησαν. Αναρωτήθηκε αν το πιστεύουν σοβαρά ή λένε συνειδητά ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι το Μνημόνιο προκάλεσε την κρίση και δεν έφερε η κρίση το Μνημόνιο.

Πριν την εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχαν σύσκεψη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της Καβάλας. Στη συνάντηση με τους φορείς ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της περιοχής και ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες προς τα αρμόδια υπουργεία για να βρεθούν λύσεις.
 
«Αγριεύει το κλίμα» κυβέρνησης - Τσίπρα για Αμαζόνιο και κλιματική αλλαγή
Πέτσας: «Ο κ. Τσίπρας δεν “άκουσε τίποτα”, λέει, για την κλιματική αλλαγή κατά την πρόσφατη επίσκεψη του...
24.08.2019, 16:38
Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα οι υπουργικές αποφάσεις για Ελληνικό εκτός απροόπτου
Ο κ. Γεωργιάδης στη συνέντευξή του μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο για την απλοποίηση αδειοδοτικών...
24.08.2019, 14:42
Βουλή:Η τριάδα που προκρίθηκε για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Βασίλης Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Δήμητρα Δασούλα συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στη Διάσκεψη...
23.08.2019, 17:17
Κυβέρνηση: Διασφαλίζεται η πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων
«Την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών διασφαλίζει πλέον η κυβέρνηση καταθέτοντας στη...
23.08.2019, 17:14
Συνάντηση Μενδώνη με το νέο ΔΣ του ΤΑΠΑ
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου, Γιώργος Διδασκάλου και Νικόλας...
23.08.2019, 16:10
Ανακοίνωση καγκελαρίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Η Άνγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό με στρατιωτικές τιμές
23.08.2019, 14:46
Την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ στον Πόρο ζητά βουλευτής της ΝΔ
Στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος με το ελικόπτερο στο νησί, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ερωτά τον...
23.08.2019, 14:05
Κυρίτσης για Μάτι: Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που καθάρισαν οικόπεδο
"Πήγε ο πρωθυπουργός να πάρει τα credits… Πολλά συγχαρητήρια, 20 λεπτά μίλαγαν για πώς μάζεψαν τα κλαδιά"
23.08.2019, 13:40
Κουμουτσάκος:Αλλοδαποί «χάνονται» μετά από απόφαση ότι δε δικαιούνται άσυλο
«Έχουμε βρει ένα διάτρητο σύστημα, και δεν διορθώνεται αυτό σε ένα μήνα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής...
23.08.2019, 09:32
Μητσοτάκης στο Μάτι: Αποδείξαμε πως η εκκαθάριση του οικοπέδου ήταν εύκολη
«Απλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί» σχολίασε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως με την βοήθεια του ιδιωτικού...
23.08.2019, 09:22

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.