Στα 19 ανεξάρτητα «παρών» πέφτουν τα βλέμματα μετά την πρόταση Σαμαρά

Στους 19 ανεξάρτητους βουλευτές που δεν υπερψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρεία της Δημοκρατίας στην πρώτη ψηφοφορία στρέφονται τα πολιτικά βλέμματα, μετά την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αποδεχτούν την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για συναινετική εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή.

Την ικανοποίηση του από το διάγγελμα Σαμαρά εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, λέγοντας ότι η πρόταση του πρωθυπουργού ικανοποιεί πλήρως την «πρόταση των οκτώ» για συναινετική εκλογή ΠτΔ, υπερψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης και συμφωνία για ορισμό ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015.

Εκτίμησε πως και άλλοι βουλευτές θα λάβουν υπόψη τους θετικά την κίνηση του πρωθυπουργού την Τρίτη.

«Θα ψηφίσω Σταύρο Δήμα την Τρίτη δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο επίσης ανεξάρτητος Γιάννης Κουράκος, ο οποίος είχε ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία.

«Ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του, κάλυψε τις τρεις προϋποθέσεις που είχα θέσει. Ως εκ τούτου, την Τρίτη εγώ θα ψηφίσω τον Σταύρο Δήμα με τον οποίον, εκτός των άλλων, με συνδέει πολύχρονη φιλία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα, «παρών» δήλωσε πως θα ψηφίσει την Τρίτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Καπερνάρος είπε ότι «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω 'παρών'».

Την ίδια στιγμή, αποφασισμένος να ακολουθήσει την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας δήλωσε, μέσω Facebook, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, επικρίνοντας όμως τον Αλέξη Τσίπρα για τον «λαϊκιστικό του μαξιμαλισμό» και την μην ανταπόκριση το άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά.

«Εθνική συνεννόηση με έναν δε γίνεται [...] Αλέξη, ώρα να μεγαλώσεις. Τέρμα τα παραμύθια με τους 'αποστάτες' Δράκους. Έφτασε η ώρα ν' αντιμετωπίσεις τους αληθινούς Δράκους - και, κυρίως, την ευθύνη των δικών σου επιλογών», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Τατσόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως υπέρ του κ. Δήμα είχαν ψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία πέντε από τους 24 ανεξάρτητους, και συγκεκριμένα οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης και Κατερίνα Μάρκου.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ