Στην αντιπολίτευση πετά το μπαλάκι για τη συναίνεση ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας, αλλά εφόσον «διαμορφωθεί και σταθεροποιηθεί» το νέο πλαίσιο συνεργασίας με τους δανειστές και «ανανεωθούν οι συνταγματικοί θεσμοί της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», δήλωσε από την Καβάλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο του ανοίγματος του Αντώνη Σαμαρά.

Τόνισε πως μεταξύ των προαπαιτούμενων αλλαγών για συντεταγμένη προσφυγή σε πρόωρες εκλογές είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος που – όπως είπε – πρέπει να «ανταποκρίνεται στα δεδομένα της νέας εποχής».

Ο κ. Βενιζέλος «έριξε το μπαλάκι» στην αντιπολίτευση, και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η συναινετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να «αποκτήσει υπόσταση μέσα από την υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης, που δεν πρέπει να ασχολείται με τα μικρά και μίζερα, αλλά με τα μεγάλα και εθνικά προτάγματα».

Σημειώνεται πως ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ήδη απορρίψει την πρόταση του κ. Σαμαρά.

Απευθυνόμενος τέλος στους πολίτες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τους ζήτησε να «προστατεύσουν τα επιτεύγματα και να σεβαστούν τις θυσίες τους», αξιολογώντας τις πολιτικές δυνάμεις για τις «προτάσεις και συμπεριφορές» τους σε όλο το βάθος της τελευταίας πενταετίας.
Πηγή: skai.gr