«Ο λαός θα μιλήσει» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα Σαμαρά

«Όχι» στην άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά για συναινετική εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενδεχόμενο ανασχηματισμό και ορισμό ημερομηνίας εκλογών «ακόμα και στο τέλος του 2015» απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς αμετακίνητη στην θέση της για μη εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2015.

Εκτιμά δε πως ο κ. Σαμαράς «απολύτως φανερά» επιδιώκει την εκλογή Προέδρου προκειμένου να «εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα».

«Προεκλογική ομιλία» χαρακτήρισε το διάγγελμα του πρωθυπουργού ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΜΙλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το διάγγελμα αποτελεί ομολογία ότι δεν υπάρχουν οι 180 έδρες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ενώ είπε ότι ο πρωθυπουργός έταξε υπουργικές καρέκλες, εξαπέλυσε συκοφαντική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών και έσπευσε να αντικαταστήσει τη Δικαιοσύνη.

Υποστήριξε πως ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να μείνει γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσπευσης των εκλογών γιατί θέλει διαχειρήσιμη ήττα ώστε να παραμένει πρόεδρος της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr