Τσίπρας: Το Μαξίμου κινεί νήματα της ανωμαλίας

Επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου για την πολιτική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί γύρω από την προεδρική εκλογή και την υπόθεση Χαϊκάλη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ένα Μέγαρο Μαξίμου που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας» αλλά και για ένα «ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον» που λειτουργεί σε «παρασκήνιο ανωμαλίας».

«Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων. Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες. Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένα κέντρο προπαγάνδας που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», σχολίασε.

Κατήγγειλε «αδράνεια των διωκτικών Αρχών και της Δικαιοσύνης» για τις καταγγελίες εξαγοράς ψήφων, αναφερόμενος εμμέσως στην υπόθεση Χαϊκάλη, και προσέθεσε ειρωνικά πως ως «σύμπτωση» ο φερόμενος ως μεσάζοντας «ήταν άνθρωπος του τριγώνου της διαπλοκής».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την πεποίθηση πως «πολύ σύντομα η χώρα θα έχει άλλη κυβέρνηση» προσθέτοντας δε πως «υποστηριχτές» της κυβέρνησης στην Ευρώπη έχουν «καταλάβει ότι αύριο θα έχουν να κάνουν με άλλη κυβέρνηση και [...] τα μαζεύουν».

Εκτίμησε μάλιστα πως η αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι και η αρχή της αλλαγής στην Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr