Λυκούδης: Πρέπει να τελειώσουμε με την αθλιότητα των αθλίων

Αμετακίνητος στη θέση του πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να δεχτεί στα ψηφοδέλτιά του τους Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρο Παραστατίδη εμφανίστηκε στα Νέα του ΣΚΑΪ ο Σπύρος Λυκούδης, παρά την απόσυρση της κοινής δήλωσής τους που άφηνε υπονοούμενα για ενδεχόμενο χρηματισμού βουλευτών.

«Πρέπει να φύγουμε από την αθλιότητα των αθλίων», δήλωσε χαρακτηριστικά, και κατηγόρησε τους δυο ανεξάρτητους βουλευτές πως «δεν έχουν τσίπα» και επιδιώκουν μονάχα να βρουν πολιτική στέγη στην Κουμουνδούρου.

Απαντώντας δε στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει μόνος του τους υποψηφίους του, ο κ. Λυκούδης τόνισε πως η Κουμουνδούρου έχει ωστόσο την υποχρέωση να δεχτεί υποδείξεις, «θέλει δεν θέλει», καθώς «κανείς δεν μπορεί να εμποδίζει έναν βουλευτή να καταθέτει τη γνώμη του».

Αναφορικά με την προεδρική εκλογή, ο κ. Λυκούδης διέψευσε δημοσίευμα που τον θέλει να προτείνει τον Φώτη Κουβέλη ως εναλλακτικό υποψήφιο στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, διευκρινίζοντας πως αυτός απλά είπε ότι αν προτεινόταν ο κ. Κουβέλης θα τον ψήφισε, όπως άλλωστε και «κάθε συναινετικό υποψήφιο».

«Εγώ δεν έχω υποδείξει κανέναν», δήλωσε, προσθέτοντας πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Δήλωσε ωστόσο πως δεν είναι αισιόδοξος για την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, καθότι ότι η διαφορά μεταξύ των 160 ψήφων της πρώτης ψηφοφορίας και τον 180 που απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία είναι «μεγάλη».
Πηγή: skai.gr