Αποσύρουν τη δήλωσή τους Βουδούρης και Παραστατίδης

Σε ανάκλησή της κοινής δήλωσής τους που άφηνε υπόνοιες για ενδεχόμενο χρηματισμού των βουλευτών που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά υπερψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας προχώρησαν οι ανεξάρτητοι Βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης.

Οι δυο βουλευτές κάνουν λόγο για διαστρέβλωση των θέσεών τους και επιρρίπτουν ευθύνες σε μέσα ενημέρωσης, τα οποία – όπως ισχυρίζονται – έδωσαν «αδίκως» στην τοποθέτησή τους «ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης».

Σημειώνουν ότι ουδέποτε στόχευσαν να «απαξιώσουν κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο να «κατηγορήσουν» οποιονδήποτε.

«Μέριμνά μας ήταν να ξεπεράσουμε το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας και όχι να αφήσουμε υπόνοια χρηματισμού κάποιων βουλευτών», συμπληρώνουν οι δυο βουλευτές.

Της ανάκλησης προηγήθηκε η αποδοκιμασία της αρχικής τους τοποθέτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η σφοδρή κριτική του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος καλούσε για τον αποκλεισμό των δυο βουλευτών από τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου σε περίπτωση εκλογών.

Το ΠΑΣΟΚ, στελέχη της κυβέρνησης και ανεξάρτητοι βουλευτές που ήταν στόχος της δήλωσης Βουδούρη - Παραστατίδη είχαν καταδικάσει την όλη υπόθεση και είχαν καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προσφέρει πολιτική στέγη στους δυο ανεξάρτητους.

Οι κύριοι Βουδούρης και Παραστατίδης έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις τη Δευτερά ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.
Πηγή: skai.gr