Κλείσιμο

Κατάθεση Αποστολόπουλου: Ο Χαϊκάλης μίλησε πρώτος για οικονομικά ανταλλάγματα

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των καταγγελιών του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του, μετά την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου, τον οποίο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει κατονομάσει ως δράστη, πως ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης αναφέρθηκε πρώτος στο ενδεχόμενο οικονομικού ανταλλάγματος σχετικά με την προεδρική εκλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά τη διάρκεια συζήτησής τους, του είπε πως είναι ανοιχτός στο να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, προσθέτοντας όμως: «Αλλά να έχουμε και κάτι».

Εξηγώντας τις μετέπειτα πράξεις του, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε πως πρόθεσή του ήταν να δοκιμάσει τον κ. Χαϊκάλη και να διαπιστώσει αν ο βουλευτής ήταν όντως διατεθειμένος να χρηματιστεί για την προεδρική εκλογή, και μέχρι σε ποιο σημείο μπορούσε να φτάσει.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος συμπλήρωσε δε πως είναι προσωπικός φίλος του κ. Χαϊκάλη και πως έχει αρκετές συζητήσεις μαζί του για οικονομικά, πολιτικά και προσωπικά ζητήματα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Κυριακή θα κληθούν για κατάθεση στην Εισαγγελία Εφετών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, κ. Αποστολόπουλος απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση, όμως ο δικηγόρος του τόνισε πως δεν προέκυψε καμία ποινική ή πολιτική ευθύνη για τον πελάτη του.

Υπογράμμισε πως ο πελάτης του παραδέχτηκε μεν πως είναι το πρόσωπο που ακούγεται στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει παραδώσει ο κ. Χαϊκάλης, όμως σημείωσε πως το υλικό είναι προϊόν συρραφής και μοντάζ. Σε ανακοίνωσή τους πάντως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επισημαίνουν πως στις εισαγγελικές Αρχές έχουν παραδοθεί «πρωτογενείς πηγές» με «αμοντάριστο υλικό».

Ο δικηγόρος του κ. Αποστολόπουλου συμπλήρωσε πως κατά την κατάθεση 2,5 ωρών δόθηκαν στοιχεία και απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα των εισαγγελέων.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - Δημήτρης Λάππας - skai.gr