Κλείσιμο

Αποδοκιμασία ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Βουδούρη-Παραστατίδη, αποκλεισμό ζητά ο Γλέζος

Σε αποδοκιμασία της κοινής δήλωσης των βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρου Παραστατίδη που αφήνει υπονοούμενα για ενδεχόμενο χρηματισμού βουλευτών, που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά ψήφισαν για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στην πρώτη ψηφοφορία, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ευρωβουλευτής του Μανώλης Γλέζος.

Σε ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών, χωρίς όμως να αποσαφηνίζει αν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της συμπολίτευσης αποκλείοντας τους δυο εν λόγω βουλευτές από τα ψηφοδέλτιά του.

Παραπέμποντας δε στην υπόθεση Χαϊκάλη, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η στάση του βουλευτή των ΑΝΕΛ «αποδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη αξία από όσο ορισμένοι την κοστολογούν». Και ότι καμία μεθόδευση δε θα μπορέσει να αλλοιώσει τη συνείδηση των βουλευτών.

«Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο», συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολύ πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο Μανώλης Γλέζος, ζητώντας ευθέως τον αποκλεισμό Βουδούρη και Παραστατίδη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος και σημειώνοντας πως «είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους [...] περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα».

Χαρακτηρίζει τις επίμαχες δηλώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη «μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής», προσθέτοντας πως πλέον «έχουμε φτάσει στον πάτο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας; Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία», καταλήγει ο κ. Γλέζος.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr