Αηδόνης: Ετοιμαζόταν συναινετική πρόταση 20 βουλευτών πριν τις σκιές Βουδούρη-Παραστατίδη

Περίπου 20 βουλευτές επεξεργάζονταν πρόταση για συναινετικές διαδικασίες σε μια σειρά θεμάτων, προτού ξεσπάσει η αντιπαράθεση με την κοινή δήλωση των βουλευτών Βουδούρη και Παραστατίδη πως βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά υπερψήφισαν τον Σταύρο Δήμα θα πρέπει να απέχουν από τις δυο επόμενες ψηφοφορίες για Πρόεδρο, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο ανεξάρτητος Χρήστος Αηδόνης.

Ανάμεσα στις προτάσεις που θα περιλαμβάνονταν στο κείμενο, όπως σημείωσε ο κ. Αηδόνης, θα ήταν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο προσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών και η ολοκλήρωση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης. Οι εν λόγω προτάσεις είχαν υποβληθεί με το «κείμενο των οκτώ» πριν από λίγες ημέρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αηδόνης κάλεσε τους κυρίους Βουδούρη και Παραστατίδη να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη, ειδάλλως θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Έκανε λόγο για ολέθριο ατόπημα, προσθέτοντας ότι κανένας ως τώρα δεν έχει αφήσει σκιές για το πρόσωπό του. Σημείωσε δε ότι είχε δηλώσει εγκαίρως ότι θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Ως «μια αθλιότητα περιπλανώμενων πολιτικάντηδων που εκτελούν συμβόλαια, ενόψει της ένταξής τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτήρισε την τοποθέτηση Βουδούρη-Παραστατίδη ο Γρηγόρης Ψαριανός, ένας από τους πέντε ανεξάρτητους που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά ψήφισαν τον κ. Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία.

Για «πολιτικά σκουλήκια» έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, που επίσης συγκαταλέγεται στους πέντε ανεξάρτητους που ψήφισαν τον κ. Δήμα έχοντας καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Λυκούδης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην εντάξει τους κυρίους Βουδούρη και Παραστατίδη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν θέλει να πληγεί από αυτή την υπόθεση.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «ακραίες αθλιότητες» και χαρακτηρίζει τους δυο εν λόγω βουλευτές ως «καιροσκόπους που δεν τίμησαν ποτέ τα κόμματα με τα ψηφοδέλτια των οποίων εξελέγησαν».

Η Χαριλάου Τρικούπη εκφράζει την ελπίδα να μη βρεθεί κόμμα να στεγάσει στην παρούσα φάση τους κυρίους Βουδούρη και Παραστατίδη.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr