Τη μη προβολή του υλικού Χαϊκάλη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Να μην γίνει προβολή του βιντεοσκοπημένου υλικού που αφορά τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, καθώς το υλικό αποτελεί προϊόν υποκλοπής και συρραφής.

Με την απόφαση διαφώνησαν τα μέλη της Επιτροπής Δημήτρης Κουκούτσης από τη Χρυσή Αυγή, η Μαρία Κόλλια από τους ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς.

Στη συνέχεια, ο προέδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Προσερχόμενος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε έχει εξουσιοδοτηθεί από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας να ζητήσει την επίσπευση της έρευνας για τις καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη ώστε να σταματήσει η δηλητηρίαση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας διέκοψε τις εργασίες για σήμερα Σάββατο ενώ νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, όπου θα κληθούν οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης, λόγω των κοινών τους δηλώσεων με τις οποίες αφήνουν υπόνοιες για ανεξάρτητους βουλευτές.

Οι κύριοι Βουδούρης και Παραστατίδης ζήτησαν από βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά υπερψήφισαν τον Σταύρο Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απέχουν από τις δυο επόμενες ψηφοφορίες, αφήνοντας σκιές για ενδεχόμενα δωροδοκίας.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας, Δημήτρης Λάππας