Χαϊκάλης: Ο Αποστολόπουλος ενέπλεξε Σαμαρά - Η ομάδα Λαζόπουλου ασχολήθηκε με το υλικό

Τον πρωθυπουργό και τραπεζίτη, που δεν κατονόμασε, ενέπλεξε στην υπόθεση δωροδοκίας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Πάνος Χαϊκάλης μιλώντας στο Mega και τον ΑΝΤ1, ενώ ενέπλεξε και τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος όπως είπε επεξεργάστηκε το οπτικοακουστικό υλικό από τις δυο συναντήσεις. Όπως υποστήριξε ο κ. Χαϊκάλης, ο καταγγελλόμενος Γιώργος Αποστολόπουλος τού είπε ότι ενεργούσε εξ ονόματος ενός τραπεζίτη, που θα έδινε τα χρήματα, και του Αντώνη Σαμαρά. Οι δηλώσεις Χαϊκάλη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού που κατέθεσε μήνυση εναντίον του.

«Εγώ δεν έχω τίποτα με τον πρωθυπουργό ούτε με την κυβέρνηση» δήλωσε κληθείς να σχολιάσει τη μήνυση Σαμαρά. «Μπορεί ο Αποστολόπουλος να ήθελε να εκθέσει στον κ. Σαμαρά, λέγοντας μου ότι θα μου τηλεφωνήσει ο πρωθυπουργός» πρόσθεσε μάλιστα. «Έμεινα ενεός όταν τον άκουσα, μού έλεγε ότι είχαν πλησιάσει και άλλοι βουλευτές μεταξύ αυτων και βουλευτές των ΑΝΕΛ», Εγώ πρόσθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, δεν ενέπλεξα ούτε τον Σαμαρά ούτε την κυβέρνηση

Για το οπτικοακουστικό υλικό τόνισε ότι το επεξεργάστηκε η ομάδα του Λάκη Λαζόπουλου για να καθαριστούν οι βόμβοι και να συνδυαστεί εικόνα και ήχος από τις εγγραφές. Είπε ότι είχε εμπιστευτεί το υλικό στον κ. Λαζόπουλο εδώ και ορισμένες ημέρες. Πρόσθεσε πάντως στην εισαγγελία έχει παραδοθεί ολόκληρο το πρωτότυπο υλικό.

«Άλλος κράταγε τον ήχο άλλος την εικόνα δεν είναι μονταρισμένο το υλικό, και τα δυο αρχεία έχουν κατατεθεί στη δικαιοσύνη, το πρώτο κομμάτι δεν θέλουμε να το δώσουμε στη δημοσιότητα, έγινε επεξεργασία από ανθρώπους του κ. Λαζόπουλου, για να μην υπάρχει μόνο ακουστικό το κομμάτι βάλαμε και την εικόνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η πρώτη συνάντηση (με τον Αποστολόπουλο τον Οκτώβριο) ήταν στο πόδι, θεώρησα την πρόταση του αστεία, μου πρόσφερε 3 εκατ. και του είπα εγώ είμαι φίρμα θα πάρω 4 το θεώρησα αστείο» είπε. «Τού είχα πει την οικονομική μου κατάσταση ότι έχω δάνεια με το σπίτι κι αν μπορεί να υπάρξει ελάφρυνση της δόσης που δεν την έκανε» (ήταν σύμβουλος της Deutsche Bank)» τόνισε.

«Το Δεκέμβριο ζήτησε νέα συνάντηση στο Σύνταγμα... Έχω 'το πακέτο' για να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας’ μού είπε. ‘Μου κανείς πλάκα’ τού είπα, ‘δεν σου ζήτω απάντηση’ σκέψου το, μού είπε. Μίλησα με τον Καμμένο με προέτρεψε να γίνει η νέα συνάντηση. Μού είπε ότι ενεργούσε εξ ονόματος του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη. Τα χρήματα θα προέρχονταν από τον τραπεζίτη... Η ασφάλεια ενημερώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου, και μετά έγινε επαφή της εισαγγελίας με τη ΓΑΔΑ και είπαν ότι θα ακολουθηθεί η δεύτερη συνάντηση, έγινε, και μετά είχαμε την τρίτη συνάντηση, μού είπε ότι έχει οικογενειακό πρόβλημα με αυστηρό ύφος και μού είπε ότι θα τα πούμε μετά τις γιορτές...»

«Εμείς δεν καταγγέλλουμε κάνουμε καταγραφή των γεγονότων μπορεί να μην ισχύει τίποτε από αυτά, είναι δουλειά της δικαιοσύνης» διευκρίνισε ο κ Χαϊκάλης.
Πηγή: skai.gr