Κλείσιμο

Στην εισαγγελία Εφετών διαβίβασε ο Αθανασίου το DVD με τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε το DVD του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, με τις επίμαχες συνομιλίες σχετικά με τις καταγγελίες απόπειρας χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαβιβάστηκαν επίσης λεπτομέρειες από στοιχεία της συνέντευξης Τύπου των κ. Καμμένου και Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με το νόμο, αμέσως ο Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς να ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλο, που διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Την παράδοση στους πολιτικούς αρχηγούς του οπτικοακουστικού υλικού που απέστειλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Βουλή σχετικά με τις καταγγελίες του κόμματος αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας. 

Η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο προκείμενου να εκτιμήσει γενικότερα το θέμα των καταγγελιών, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και προβολή του βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό έχει διάρκεια δυο ωρών και έχει μονταριστεί, περιλαμβάνοντας οπτικό υλικό από την πρώτη συνάντηση του κ. Χαϊκάλη με το καταγγελλόμενο πρόσωπο, με ακουστικό υλικό από τη δεύτερη συνάντηση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ