ΑΝΕΛ: Πρόσωπο από τον τραπεζικό χώρο προσπάθησε να χρηματίσει τον Χαϊκάλη (upd)

Πρόσωπο από τον τραπεζικό χώρο προσδιόρισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης ως τον άνθρωπο που - όπως καταγγέλλει - προσπάθησε να τον χρηματίσει για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς όμως να κατονομάσει τον φερόμενο δράστη.

Πρόκειται για τον Γεώργιο Αποστολόπουλο, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί εντός της ημέρας στην Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να καταθέσει.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χαϊκαλης αλλά και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσαν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος προσέφερε στον κ. Χαϊκάλη 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 700.000 θα δίνονταν σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε χρυσό και διαγραφή δανείων που όφειλε σε τράπεζες.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε μάλιστα πως ο ίδιος τον γνώρισε την εποχή που ήταν ακόμα βουλευτής της ΝΔ, και μάλιστα είχε καταθέσει για την υπόθεση των CDS.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο φερόμενος ως δράστης δήλωνε παλαιοτέρα συνεργάτης της Deutsche Bank, και αργότερα της Τράπεζας Πειραιώς, από την οποία απολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Για την υπόθεση είχαν ενημερωθεί από τις 6 Δεκεμβρίου ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και ο προϊστάμενός του κ. Ντογιάκος, ωστόσο, ο κ. Χαϊκάλης δεν αποκάλυψε το όνομα του κ. Αποστολόπουλου στις δυο καταθέσεις του στις εισαγγελικές Αρχές, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εισαγγελέων.

Τα βίντεο από τις δυο συναντήσεις του κ. Χαϊκάλη με τον καταγγελλόμενο δόθηκαν προς επεξεργασία στην Κρατική Ασφάλεια και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά δεν πρόκυπτε η ταυτότητά του.

Στη συνεχεία, όπως είπε ο κ. Καμμένος, κλείσθηκε ραντεβού στο σπίτι του κ. Χαϊκαλη, εν γνώση του διοικητή ασφαλείας Παναγιώτη Στάθη και των εισαγγελικών Αρχών, αλλά ο καταγγελλόμενος ως δράστης ακύρωσε το ραντεβού.

Ο κ. Χαϊκαλης έδωσε τελικά το όνομα σε κατάθεσή του στην Κρατική Ασφάλεια.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι στέλνει το υλικό από τη δεύτερη συνάντηση που είχε ο κ. Χαϊκάλης με τον δράστη στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Είπε μάλιστα πως το όνομα του επίμαχου προσώπου ακούγεται στο υλικό που έχει παραδοθεί και προειδοποίησε πως αν δεν το υλικό δεν δοθεί στη δημοσιότητα θα το δώσει ο ίδιος, με τις οποίες ποινικές συνέπειες.
Πηγή: skai.gr