Παπανδρέου: Νέο ξε-Κίνημα με αυτοοργάνωση από τη βάση

«Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ας ξαναβρεθούμε» δήλωσε από την Κοζάνη ο Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας σε κινηματικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση από τη βάση, χωρίς να διευκρινήσει αν θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα σε ενδεχόμενες εκλογές τον Ιανουάριο.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Υπάρχει κόσμος που μοιράζεται τις αξίες και υπερασπίζεται τη διαδρομή και τις στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα, όλοι μας χρειαζόμαστε ένα Κίνημα - πρωταγωνιστή προοδευτικών αλλαγών».

Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «ακόμα και τώρα» μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για «έλλειψη συνεννόησης», αφού «συναγωνίζονται για το ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ουσιαστικά την ορθότητα της δικής του πρότασης για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και σχηματισμό κυβέρνησης ύστερα από συνεννόηση.

«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε αντιμνημονιακά καλλιστεία που οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα», είπε ο κ. Παπανδρέου. Για τους κυβερνώντες τόνισε πως παρά τη διακομματική στήριξη δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη χώρα στην επόμενη μέρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το 2010 δεν θα άντεχαν ούτε μια ώρα στη θέση μας αυτοί που μας έκαναν και μαθήματα διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως πρωθυπουργός, παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο που έγινε την περίοδο 2009-2011 χωρίς να επιτρέψει σε άλλους να το καπηλευτούν.

Παράλληλα καταλόγισε ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι έκρυψε την αλήθεια και δημιούργησε πρόβλημα αξιοπιστίας για τη χώρα.

«Κανείς δεν δικαιούται να παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Πόσο μάλλον με την απειλή της βίαιης χρεοκοπίας ante portas», είπε για την κατάσταση που αντιμετώπισε ως πρωθυπουργός το 2010 και πρόσθεσε ότι «το Κίνημα στέκεται απέναντι σε όσους επιχείρησαν να μειώσουν την εμβέλεια της νίκης αυτής, υιοθετώντας την προπαγανδιστική διαστρέβλωση του "λεφτά υπάρχουν" από τους ένοχους θιασώτες της δήθεν επανίδρυσης του κράτους και αργότερα των Ζαππείων»

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Πεταλωτής, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Ηλίας Βλαχόπουλος.
Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ