Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο - Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Νέο μήνυμα προς την Αθήνα απέστειλε την Πέμπτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση για τη δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος. 

«Η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά της. Είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι ορισμένοι θεωρούσαν, βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά πρέπει να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις και να εντείνει τους ρυθμούς (...) Θα μπορέσει να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο εάν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.» σημείωσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Σόιμπλε η «προληπτική γραμμή στήριξης είναι το ορθό εργαλείο για την Ελλάδα. Η έγκριση της παράτασης του προγράμματος είναι ένα σημαντικό σήμα για την Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή» τόνισε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ. 

«Οι προοπτικές των πέντε χωρών της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, είναι πολύ καλύτερες απ' ό,τι πριν δύο χρόνια» παρατήρησε νωρίτερα η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συζήτηση στο Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητά των πέντε αυτών χωρών, και τα ελλείμματα μειώνονται, αν και αναγνώρισε ότι η ανεργία παραμένει ακόμη υψηλή.

Έμμεση προειδοποίηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για εφαρμογή των συμφωνηθέντων απηύθυνε επισήμως στο μεταξύ την Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση την ώρα που η πολιτική αβεβαιότητα στην Αθήνα εντείνεται λόγω του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών. 
Πηγή: skai.gr