Σηφουνάκης: Άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για εκλογές το 2015

Tη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών –σήμερα κιόλας- για να συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών εντός του 2015, προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης.

Ο κ. Σηφουνάκης διευκρίνισε ότι η άποψη που εξέφρασε είναι προσωπική, αλλά εκφράζει το διάχυτο κλίμα που επικρατεί σε μεγάλη μερίδα βουλευτών και στόχο έχει να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο και για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές. Ωστόσο «αν οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν τέτοια πρωτοβουλία, τότε οι βουλευτές δικαιούνται να εικάζουν ότι ο «επικαλούμενος κίνδυνος της καταστροφής» δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν τις επιζητεί» τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ότι « υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουνε αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει». Πάντως επειδή η παραπάνω φράση ερμηνεύτηκε ως πιθανότητα καταψήφισης από πλευράς του, του Σταυρού Δήμα στις επόμενες ψηφοφορίες, ο ίδιος διευκρινιστικά το απέρριψε.

Σχολιάζοντας πάντως τη χθεσινή (Τετάρτη) πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σηφουνάκης σχολίασε ότι κατέδειξε πως η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους βουλευτές που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, την κεντροδεξιά και βεβαίως την πλειονότητα των ανεξαρτήτων βουλευτών, υπενθυμίζοντας την πρόταση του – προ καιρού- να υπάρξει υποψήφιος από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου