Κλείσιμο

Έντονο παρασκήνιο μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Έντονο παρασκήνιο μετά το χθεσινό (Τετάρτη) αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ψήφος 20 βουλευτών από τους ανεξάρτητους και τους χώρους των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ θα κρίνει κατά την τρίτη και καταληκτική ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου εάν θα εκλέγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα υπερψηφίστηκε την Τετάρτη από 160 βουλευτές, αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών του Μεγάρου Μαξίμου, που πυροδότησε σύμφωνα με την Καθημερινή εντός της Βουλής, διάφορα σενάρια τα οποία όμως απορρίπτονται κατηγορηματικά με πρώτο αυτό της συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Πάντως, τα προσεχή 24ωρα και, κυρίως, μεταξύ της 2ης και της 3ης ψηφοφορίας, είναι πιθανόν να κάνει εκ νέου την εμφάνισή της, ενδεχομένως ενισχυμένη με περισσότερους βουλευτές, η πρόσφατα εκδηλωθείσα πρωτοβουλία των «8» (πέντε ανεξάρτητοι και τρεις της ΔΗΜΑΡ), μέσω της οποίας ζητήθηκε εθνική συνεννόηση για εκλογή Προέδρου, ολοκλήρωση της αναθεωρητικής του Συντάγματος διαδικασίας και διενέργεια εκλογών εντός του 2015.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τόνισε την Πέμπτη στον ΣΚΑϊ ότι οι 10 ημέρες που μεσολαβούν είναι κρίσιμες για τον τόπο. «Οι συνάδελφοι μου πρέπει να το ξανασκεφτούν» πρόσθεσε.

Ο κύριος Χατζηδάκης είπε ότι μπορούν να αναληφθούν πρωτοβουλίες από πλευράς κυβέρνησης για συγκρότηση εθνικής επιτροπής για το χρέος, αλλά όχι άλλες που δεν οδηγούν πουθενά όπως για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή ορισμό ημερομηνίας εκλογών.
Πηγή: skai.gr