Κλείσιμο

Αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών ΠΑΣΟΚ εν μέσω πολιτικής πόλωσης

Αντικρουόμενες τοποθετήσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς «θερμαίνεται» το πολιτικό κλίμα ενόψει προεδρικής εκλογής, και στον απόηχο του προσανατολισμού Παπανδρέου στην ίδρυση νέου κόμματος.

Στη γραμμή της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου να γίνουν παραχωρήσεις και από τον κ. Σαμαρά και από τον κ. Τσίπρα να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και να συγκροτηθεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού που να χαράξει τον οδικό χάρτη της χώρας για το επόμενο διάστημα κινήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα, τονίζοντας ότι πρέπει να βάλουν πάνω από όλα τον θεσμικό τους ρόλο και το συμφέρον της χώρας και όχι το κομματικό, όπως έκανε ο κ. Παπανδρέου από τον Ιούνιο του 2011.

Είπε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει συνέδριο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, καλώντας όλα τα ιστορικά στελέχη που δεν μιλούν έως τώρα να πάρουν θέση.

Σφοδρή επίθεση σε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, κάνοντας λόγο για «τυχοδιωκτικά μυαλά που με την απόφαση τους να επισπεύσουν την προεδρική εκλογή πήραν την απόφαση να δραπετεύσουν έχοντας στο μυαλό τους μια αριστερή παρένθεση».

«Παίζουν τη χώρα στα ζάρια» δήλωσε ο κ. Μωραΐτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, και προσέθεσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει μεν τον Σταύρο Δήμα αλλά αν οι κυβερνητικοί εταίροι ήθελαν να εκλέγει πραγματικά Πρόεδρος θα επέλεγαν κάποιον άλλο υποψήφιο που χαίρει ευρύτερης αποδοχής.

Έκανε επίσης λόγο για πολιτικό θέατρο που παίχτηκε για μεγάλο διάστημα με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και ζήτησε να γίνει άμεσα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει η ηγεσία του.

«Δε νομίζω ότι ο πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει κάτι που είναι αντίθετο στην παράταξη και τη χώρα», δήλωσε εν τω μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφορικά με την πιθανότητα ίδρυσης κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.
Πηγή: skai.gr