Κλείσιμο

Σαμαράς: Υπόλογοι όσοι οδηγήσουν τη χώρα σε περιπέτειες - Επιστρέφει το "Grexit"

Προ των ευθυνών τους επιχείρησε να θέσει όλους τους βουλευτές ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος μέχρι την τελευταία τρίτη εκλογή. «Οι βουλευτές έχουν την ευθύνη να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη (...) εάν η χώρα πέσει σε μεγάλες περιπέτειες όσοι ευθύνονται θα είναι υπόλογοι» ανέφερε χαρακτηριστικά δίνοντας έμφαση στο διακύβευμα.

«Τις ημέρες αυτές θα κριθούμε όλοι από το ερώτημα ‘τι έκανες στις 29 Δεκεμβρίου’ δεν θα μπορεί να κρυφτεί κανείς. Θα κριθούν όλοι από τις Ερινύες... Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, όχι μόνο οι δικοί μας βουλευτές, αλλά όλοι οι βουλευτές του Κοινοβούλιου. Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες και οι βουλευτές θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα ή να κατρακυλήσει προς τα πίσω. Καλούνται να αποφασίσουν αν θα εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές» διεμήνυσε.

Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο η χώρα να επιστρέψει στο χείλος του χάους, τη στιγμή που η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο έχει δρομολογηθεί. 

«Κάποιοι προσπαθούν να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας δεν πρόκειται να τους περάσει... Όπλα μας η επιτυχία, η ευθύνη και αλήθεια. Η Ευρώπη πήρε την απόφαση να μας στηρίξει με πιστωτική γραμμή για να μας θωρακίσει στα πρώτα μας βήματα. Είμαστε στις πρώτες μέρες της ανάκαμψης που έχει ξεκινήσει ήδη.

«Φτύσαμε αίμα για να φύγει η λέξη “Grexit"» από το στόμα των ξένων και ο ΣΥΡΙΖΑ την ξαναφέρνει. Μιλάνε για 12 δισ. πρόγραμμα και για κούρεμα χρέους πώς να μην φοβηθούν; και πώς να τον πάρουν στα σοβαρά; Όταν λεει κάποιος ότι θα εκβιάσει μεγαλύτερη μείωση ζητώντας δανεικά και μην πληρώνοντας τους τόκους ποιος να τον πάρει στα σοβαρά; Όταν λένε ότι θα καταργήσουν μεταρρυθμίσεις που άλλοι τις παίρνουν ποιος να τους πάρει στα σοβαρά; Ο αριστερός Ρέντσι και ο σοσιαλιστής Μοσκοβισί κάνουν μεταρρυθμίσεις παρότι διαφωνούν με την πολιτική που ακολουθείται στην Ευρώπη. Αυτά που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν φόβο παντού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Όπως επισήμανε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στους βουλευτές του, «εσείς γνωρίζετε καλά τι θα πει ευθύνη βάλατε τη χώρα πάνω από όλα.... Κάποιοι αμφισβητούσαν τις πολιτικές αυτές έπεσαν έξω σε όλα: πρωτογενή πλεονάσματα, διαρθρωτικές αλλαγές, ανάκαμψη οικονομίας, μείωση ανεργίας, έξοδο στις αγορές, έξοδος από το μνημόνιο, τώρα όλοι επιβεβαιώνουν την επιτυχία των αποτέλεσμα των οι αριθμοί δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, τώρα διαψεύδονται πανηγυρικά.»

«Ο λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές να ανακοπεί η πορεία του τόπου, μπορούν να διαφωνούν σε επιμέρους θέματα, αλλά δεν θέλει να πέσουμε στην κρίση. Ο κόσμος θα τιμωρήσει οποίους σύρουν τη χώρα σε εκλογές» προειδοποίησε.

«Δικοί τους άνθρωποι, έκαναν φύλλο και φτερό το πρόγραμμα, προτείνουν για τη χώρα ‘δάκρυα και αίμα’ όπως δικός τους άνθρωπος (σ.σ Βαρουφάκης) είπε. Έφριξαν οι επενδυτές με το πόσο ολέθριο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Φοβούνται οι αγορές γενικευμένη αναταραχή οι πάντες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη και επιστροφής στα ελλείμματα.» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Προσπαθούν να προσελκύσουν βουλευτές άλλων κομμάτων για να μην βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αγνοούν τη θέληση του λαού και θα τους τιμωρήσει, ο αρχηγός μικρότερου κόμματος υποκύπτει και συμμαχεί με αυτούς που πριν κατήγγειλε» σημείωσε για τη ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: skai.gr