Κλείσιμο

Μήνυμα στήριξης Μοσκοβισί στους Έλληνες ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα

Μήνυμα στήριξης προς τους Έλληνες αποστέλλει ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου, δύο 24ωρα πριν την πρώτη ψηφοφορία για την Προεδρική εκλογή.

«Επισκέπτομαι την Ελλάδα τη Δευτέρα και την Τρίτη. Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και του λαού της, ενώ προωθούν μεταρρυθμίσεις για εργασία και ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς για να επιλέξει την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας στις δύο επόμενες εβδομάδες", δήλωσε εξάλλου την Τρίτη ο γάλλος επίτροπος


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού είπε ότι θα πρέπει να αφήσουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αποφανθεί, σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κ. Σαμαρά. "Έχω την αίσθηση ότι ξέρει που πηγαίνει, τώρα θα δούμε. Όποια κι να είναι η απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπάρχουν τρόποι για να προχωρήσουμε. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι αγορές θα πρέπει να νιώθουν πιο ασφαλείς σε σχέση με τη σημερινή τους αντίδραση", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Π. Μοσκοβισί.

Η Ελλάδα «μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην αλληλεγγύη της Ευρώπης και της Γερμανίας», όπως θα «πρέπει» να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, όπως διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Βερολίνο.



Πηγή: skai.gr