Στο χάρτη των ανεξάρτητων στρέφονται τα πολιτικά βλέμματα στον αγώνα για τους 180

Στους 24 ανεξάρτητους βουλευτές στρέφεται η προσοχή του πολιτικού κόσμου, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο αριθμός των 180 εδρών που απαιτείται στο ελάχιστο για την προεδρική εκλογή δεν φαίνεται να συγκεντρώνεται, σύμφωνα με τις έως τώρα τοποθετήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών.

Ενδεικτικά, υπέρ της εκλογής προέδρου τάσσονται ή κλίνουν οι Χρήστος Αηδόνης, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Λυκούδης, και Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ψηφίσει τον κ. Δήμα. Με το «ναι» φλερτάρει ο Κώστας Γιοβανόπουλος.

Πολλές παραμένουν οι άγνωστες ψήφοι.

Στους γνωστούς αναποφάσιστους παραμένει ο Βασίλης Καπερνάρος ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση του Βύρωνα Πολύδωρα.

«Θα ψηφίσω κατά συνείδηση» έχει διαμηνύσει ο Γιώργος Νταβρής.

Άγνωστη παραμένει και η στάση που θα τηρήσει η Κατερίνα Μάρκου, η μόνη ανεξάρτητη βουλευτής που υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, η οποία το βράδυ της Τρίτης, μέσω Twitter χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Δήμα κομματική και όχι πολφική, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει.

Ανοιχτά κατά της υποψηφιότητας έχουν ταχθεί οι Μίμης Ανδρουλάκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Πάρις Μουτσινάς.

Από τους ΑΝΕΛ, η Έλενα Κουντουρά δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ την ίδια στάση τόνισε πως θα τηρήσει η Μαρια Κόλλια-Τσαρουχά.

Εντός της Τετάρτης συνεδριάζουν η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να εξεταστεί η στάση του κόμματος για το θέμα της προεδρικής εκλογής.

Σε προγενέστερη ανακοίνωσή της πάντως, η Αγίου Κωνσταντίνου υπενθύμισε πως έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, «με το σκεπτικό ότι δεν προτίθεται να συμβάλει στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών» της κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr