Αντιδράσεις κομμάτων για την υποψηφιότητα Δήμα για την Προεδρία

Αντιδράσεις των κομμάτων τόσο για το πρόσωπο όσο και γενικά για την προεδρική εκλογή προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να επιλέξει τον πρώην επίτροπο της Ε.Ε. και υπουργό Σταύρο Δήμα ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την πρώτη στιγμή με ευθύτητα και εντιμότητα είπαμε ότι για εμάς δεν τίθεται θέμα προσώπου, αλλά απαιτείται να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, να πάμε σε εκλογές τώρα», σχολίασε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ.

«Η Δημοκρατική Αριστερά με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν προτίθεται να συμβάλει στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές που ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση» αναφέρει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ.

Τονίζει ότι οι πολιτικές εξελίξεις και το θέμα της εκλογής θα συζητηθούν σε κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απόγευμα της Τετάρτης.

Για «ανάκληση εφεδρειών» κάνει λόγο Το Ποτάμι, αναφέροντας ότι μολονότι  ο κ. Δήμας, «υπήρξε ένας έντιμος και μετριοπαθής πολιτικός», ήταν «περιχαρακωμένος στα στενά όρια του κομματικού συστήματος».
Πηγή: skai.gr