Τσίπρας: Ευτυχές το νέος έτος με λαϊκή κυριαρχία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης

«Έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε ευτυχές το νέο έτος, γιατί το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία και μία ισχυρή εντολή για διαπραγμάτευση» δήλωσε για την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, προσθέτοντας ότι «ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία».
 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «ο λαός τρομοκρατείται μόνο από το ενδεχόμενο να συνεχίσει αυτή η πολιτική των μνημονίων». «Το 2014 δεν είναι 2012... Η τρομοκρατία δεν περνάει και γελοιοποιεί τους φοβισμένους που θα επιχειρήσουν να τρομοκρατήσουν ξανά τον λαό (...) » επισήμανε. 

«Γνωρίζουμε την ημερομηνία σταθμό, την 29η Δεκεμβρίου που θα τερματιστεί η καταστροφική θητεία της κυβέρνησης (...) Η επίσπευση της εκλογής Προέδρου ήταν κίνηση εξ ανάγκης… Λαός και πολίτες υποχρέωσαν τη συγκυβέρνηση να επισπεύσει την Προεδρική εκλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έλεγε ψέματα ο Σαμαράς έξω για τους 180, έλεγε ψέματα και εντός Ελλάδας ότι έχει συμφωνία με τους δανειστές... Θέλουν να ψηφιστούν τα νέα μέτρα από 180 και όχι από 155 βουλευτές» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα επισπεύδοντας την εκλογή Προέδρου υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. 

«Δεν μετράμε κουκιά, αλλά συνειδήσεις και ιστορικές ευθύνες» υπογράμμισε για την Προεδρική εκλογή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος

Πηγή: skai.gr