Κλείσιμο

Βούλτεψη: Αποστάτες είναι εκείνοι που δεν θέλουν την πολιτική σταθερότητα

«Δεν θα γίνει τελικά σήμερα διάγγελμα του πρωθυπουργού για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» τόνισε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Ήταν πράγματι μια αιφνιδιαστική κίνηση αλλά η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί οδηγούσε τα πράγματα προς τα ‘κει», συμπλήρωσε η κύρια Βούλτεψη.

«Αποστάτες είναι εκείνοι που δεν θέλουν την πολιτική σταθερότητα, ο κ. Τσίπρας έχει βάλει ανάποδα τους ρόλους» δήλωσε δε, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι θα βρεθούν 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου.

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στο πρόσωπο... Θα προτιμούσα να είναι πολιτικό πρόσωπο. Μπορεί να είναι και γυναίκα» τόνισε τη Δευτέρα το βράδυ στο Mega ο Ευάγγελος Βενιζέλος o οποίος σήμερα Τρίτη έχει νέα συνάντηση με τον κύριο Σαμαρά.

Επισπεύσαμε, είπε ο κ. Βενιζέλος, την Προεδρική εκλογή για να σταθεροποιήσουμε το τοπίο, για να έχουμε ισχυρή διαπραγματευτική θέση και να αποτρέψουμε τη λήψη μέτρων. Το ΔΝΤ επιμένει στη λήψη σκληρών μέτρων. Έχει τρόπο ο λαός να επιβάλει την άποψη του. Γιατί να περνάμε μόνοι μας τις δύσκολες στιγμές σε υπόγεια συσκέψεων. Να τις μοιραστούμε όλοι» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Ο λαός θα τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ παρά πολύ άσχημα στις 26 Γενάρη. Αν πάμε σε εκλογές ο λαός δεν συγχωρεί πολιτική ανωμαλία» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

«Από εμάς απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση και αυτοπεποίθηση και αυτό πρέπει να το περάσουμε στο λαό μας» δήλωσε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, εκτιμώντας ότι δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για να εκλέγει Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Είπε επίσης ότι τα νέα δεδομένα δεν ανατρέπουν το σχέδιο της επόμενης μέρας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμησε επίσης ότι δεν θα είναι ασφυκτικά τα περιθώρια με τους δανειστές για μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. «Η κυβέρνηση πρέπει είπε να έχει τη χρονική ανοχή των δανειστών» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δεν υιοθέτησε τους χαρακτηρισμούς περί αποστατών.

«Καταλύτης ο ελληνικός λαός και μέσω λαού οι βουλευτές» δήλωσε στο Mega για την Προεδρική Εκλογή ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, επισημαίνοντας την ανάγκη ισχυροποίησης του εθνικού μετώπου.

Ο κ. Καρύδης δήλωσε ότι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ όπως παράταση του μνημονίου για 1 χρόνο διαψεύστηκαν στο Eurogroup, κάνοντας λόγο για δίμηνη διαπραγμάτευση τεχνικού χαρακτήρα και από εκεί και πέρα πιστοληπτική γραμμή στήριξης όπως ζητούσε η κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr