Παπαρήγα: Το κεφάλαιο δεν νοιάζεται για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα

Ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε με 155 «υπέρ» έναντι 134 «κατά», χωρίς να υπάρξουν «διαρροές» από τα συμπολιτευόμενα κόμματα. «Ναι» ψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, ενώ αντίθετα «όχι» ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση. «Παρών» από τον ανεξάρτητο Γρηγόρη Ψαριανό. Πλέον, οι το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι επενδυτές και τα κεφάλαια δεν νοιάζονται για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, ενδιαφέρονται μόνο «να μην υπάρχει κίνημα που θα διεκδικεί να περάσει στα χέρια του ο πλούτος και τη μονομερή διαγραφή του χρέους», δήλωσε στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα, πριν την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2015.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ πως αντιλαμβάνονται ως μοναδικό «φορέα των επενδύσεων» τις επιχειρήσεις, οι οποίες όμως – όπως είπε – ενδιαφέρονται «μόνο για την φθηνή εργατική δύναμη».

Σχολιάζοντας μάλιστα δηκτικά την πρόσφατη επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Σίτι του Λονδίνου, είπε πως στόχος της Κουμουνδούρου δεν ήταν παρά να «καθησυχάσει» τους επενδυτές.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Παπαρήγα δήλωσε πως το ΚΚΕ «ούτε τις φοβάται ούτε τις απεύχεται», επαναλαμβάνοντας πως ο Περισσός δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για δικούς του λόγους.

Τόνισε δε πως οι «εκλογές θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική, τίποτε παραπάνω».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Πηνελόπη Γκάλιου