Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Ανδρουλάκη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας απο την παρούσα Βουλή, υπό προϋποθέσεις όπως είπε, άφησε σήμερα Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ ο Μιμής Ανδρουλάκης. «Ας αφήσουμε να υπάρξει μια ομαλή ζύμωση και τουλάχιστον να βγάλουμε το ‘14», προσθεσε. Χαρακτήρισε δε σαν «μπλόφα στη μπλόφα» τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Σημειώνεται ότι στην ομιλία του στη Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτές ανέφερε ότι «ασφαλώς μας ενδιαφέρει κάθε κόμμα, στο πεδίο της δικής του στρατηγικής, να ετεροχρονίσει τον ένα κίνδυνο από τον άλλο, δηλαδή να εμποδίσει αυτό που λέμε συγχρονισμός δέκα πηγών ρίσκου».

«Υπάρχει κάτι παραπάνω που έχω να πω», υπογράμμισε με νόημα, «όμως δεν το λέω τώρα, διότι θα πείτε για διαπραγμάτευση της τρόικας κ.λπ. Αλλά αυτή είναι η λογική: αποσυνδέουμε τις πηγές του ρίσκου όσο μπορούμε, έστω και τρία προς ένα. Σε κάθε περίπτωση, να μην ξεχνούμε τον ποιητή που λέει "παλίρροια τα πράγματα τα ανθρώπινα", και τα πολιτικά και τα οικονομικά. Πρέπει να φοβούμαστε εύλογα, όταν οι πολλοί με μέθη και ευφορία τρέχουν όλοι μαζί ως κοπάδι σε μία κατεύθυνση και να είμαστε άφοβοι, τολμηροί, συνετοί, όταν πάλι οι πολλοί φοβούνται, τρέμουν από φόβο και πανικό και το βάζουν στα πόδια, στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης στη Βουλή.
Πηγή: skai.gr