Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου

Νέα σύσκεψη θα έχουν στις 12:30, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αντικείμενο της συζήτησης αναμένεται να είναι οι κινήσεις της Αθήνας προκειμένου να επιτευχθεί απεμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η συνάντηση των δυο κυβερνητικών εταίρων έρχεται στον απόηχο του «παράθυρου» ελπίδας για ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του Δεκεμβρίου που αποκόμισε η Ελλάδα από τη συνεδρίαση του Euro-working Group το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η ευρω-ομάδα που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις του Eurogroup ζήτησε από τρόικα και Αθήνα να εργαστούν εντατικά έτσι «ώστε να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβρη».

Σύμφωνα με ανταπόκριση της «Καθημερινής», το «τρέξιμο» της διαπραγμάτευσης απαιτεί γρήγορες κινήσεις στο πεδίο των δημοσιονομικών, κυρίως σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ και το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να συζητά αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ (6,5%), αποδοχή της εμπλοκής του ΔΝΤ στο δίχτυ προστασίας της ελληνικής οικονομίας ισότιμα με την Κομισιόν και την ΕΚΤ κατά την μετα-μνημονιακή περίοδο, καθώς και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, όπως σταδιακή κατάργηση όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πριν από το 620 έτος ηλικίας.
Πηγή: skai.gr