Reuters: Ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται μια συμφωνία με τους δανειστές

«Ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται μια συμφωνία (με τους δανειστές)» τονίζει το πρακτορείο Reuters σε σημερινό του δημοσίευμα σχολιάζοντας την επανέναρξη των διαβουλεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι.

«(Ο έλληνας πρωθυπουργός) Θα πρέπει να περάσει (από τη Βουλή) τον υποψήφιό του στις Προεδρικές Εκλογές τον Φεβρουάριο για να μην αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και ελπίζει ότι η έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης θα βοηθήσει να κερδίσει αρκετή υποστήριξη για να επιβιώσει στην ψηφοφορία» τονίζει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, «η ελληνική κυβέρνηση πιέζει κατά τις συνομιλίες με τους δανειστές για πρόωρη έξοδο από το αντιλαϊκό πρόγραμμα διάσωσης.»

Η Ελλάδα έχει θέσει ως προθεσμία την 8η Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αλλά βρέθηκε σε αδιέξοδο όσον αφορά το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, βάζοντας ένα ερώτημα στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση.

«Η Αθήνα έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στις αλλαγές που απαιτούνται από τους δανειστές, υποβάλλοντας τον προϋπολογισμό του 2015 στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, χωρίς την έγκριση τους» προσθέτει το πρακτορείο.
Πηγή: skai.gr