Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται οποιαδήποτε συμφωνία που δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση

Σαφές μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί «οποιαδήποτε συμφωνία θα υπάρξει από αυτή τη Βουλή, με αυτή την κυβέρνηση, που θα δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση» έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το Σάββατο σε γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος.

Κατηγόρησε την τρόικα πως επιδιώκει να κλείσει «όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα» πριν την αλλαγή κυβέρνησης, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα αλλαγών στη συνέχεια, αλλά και πως προσπαθεί να διαμορφώσει το μετεκλογικό διαπραγματευτικό πλαίσιο, καλλιεργώντας «προϋποθέσεις συναίνεσης στην πολιτική τους».

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με την τριμερή, εκτίμησε την κυβέρνηση πως «υποκρίνεται» και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως προσπαθεί να συνδέσει τη διαπραγμάτευση με την προεδρική εκλογή.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως η συμπολίτευση δεν πρέπει να κατορθώσει να βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε συνεπώς να υπάρξουν πρόωρες εκλογές.

«Προσπαθούν να μας βάλουν στο κάδρο αλλά δεν θα το πετύχουν. Είναι σημαντικό να μην φτάσουν τους 180 και να έχουμε εκλογές. Μπορεί να έχουμε και νωρίτερα. Δυσκολίες θα υπάρχουν και πριν και μετά. Δεν είναι ένας περίπατος», τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε δε πως οι κυβερνητικοί εταίροι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την προσφυγή στις κάλπες. «Γνωρίζοντας το ποιον Βενιζέλου, Σαμαρά θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην φύγουν από την εξουσία», σχολίασε.

Εν τω μεταξύ, σε σχόλιό της για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για μια κυβέρνηση που είναι «απόλυτα συνεπής με τις μνημονιακές πολιτικές».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συζητάει με τους δανειστές ένα πακέτο νέων μέτρων που θα συνοδεύει την προληπτική γραμμή στήριξης στο πλαίσιο ενός νέου μνημονίου.
Πηγή: skai.gr, Αντώνης Αντζολέτος