Κλείσιμο

Καμμένος: Δεν θα βρουν τους 180, «ανοιχτή» η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της δημιουργίας μιας μεγάλης πατριωτικής δημοκρατικής συμμαχίας, ενός πατριωτικού μετώπου, τάχθηκε στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, αφήνοντας ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με «κόκκινη γραμμή» όμως τα εθνικά θέματα.

Παράλληλα, δήλωσε απόλυτα βέβαιος πως η κυβέρνηση δεν θα βρει του; 180 βουλευτές που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή, διαμηνύοντας μάλιστα στους βουλευτές των ΑΝΕΛ πως για το θέμα της προεδρικής εκλογής θα δεσμεύονται από τις πλειοψηφικές αποφάσεις του συνεδρίου.

«Δεν θα βρουν 180 βουλευτές για να αγοράσουν, ούτε να εκβιάσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, δεσμεύοντας όλους τους συνέδρους να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλες τις αποφάσεις του συνεδρίου.

«Θα ακουστούν όλες οι απόψεις», είπε ο κ. Καμμένος, αλλά πρόσθεσε ότι με τη λήξη του συνεδρίου, «όσοι θα βγουν από αυτή την αίθουσα θα δεσμεύονται σαν να πρόκειται για αποφάσεις ιδρυτικής διακήρυξης».

Αναφερόμενος στο θέμα τυχόν συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος είπε: «Συζητήσεις κάτω από το τραπέζι δεν κάνουμε. Έχουμε κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα και δεν κάνουμε πίσω. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για εθνικά θέματα και ορθοδοξία. Αλλά θα επιδιώξουμε να κάνουμε μια συνεργασία σε μια κυβέρνηση που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι η εγγύηση για το αύριο».
Πηγή: skai.gr, ΑΜΠΕ