Κλείσιμο

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές, προβάδισμα 3,6 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές, με εκλογή πρόεδρου από την παρούσα Βουλή, λένε οι πολίτες σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, ενώ στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, με 3,6 μονάδες.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 22,2%.

Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 6,8%, το Ποτάμι έπεται με 6,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή έχει το 6,1%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,9%, και οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο όριο της εισόδου στο κοινοβούλιο με 3,2%.

Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,6%, ενώ το λευκό - άκυρο και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνουν το 18,8%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, το 44% θεωρεί καταλληλότερο τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 35,6%.

Παράλληλα, οι περισσότεροι θεωρούν ως καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ (38,1%), ενώ το 36,9% προκρίνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 36,9%.

Όσον αφορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, το 58,3% θεωρεί αρνητική εξέλιξη για την οικονομία την προσφυγή στις κάλπες, έναντι 36,6%.

Το 55,9% δηλώνει ότι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή σε αντίθεση με το 37,2%.

Το 72,2% πιστεύει ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας ενώ το 56,9% εκτιμά ότι η συμφωνία καθυστερεί γιατί η τρόικα προβάλλει υπερβολικές απαιτήσεις.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ