Τριγμών συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ μετά το κάλεσμα Παπανδρέου

Συνεχίζονται οι τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει τη Σύγκλιση έκτακτου Συνεδρίου για τον καθορισμό των θέσεων του κόμματος και την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.

Η Χαριλάου Τρικούπη, με ανακοίνωσή της, απέρριψε τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για κινήσεις «μίζερης εσωστρέφειας», και τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψει να διαταράξει κανείς τις πολιτικές επιλογές του κόμματος».

Ιδιαίτερα επικριτικός για την κίνηση Παπανδρέου ήταν, μέσω του ΣΚΑΪ, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είπε ότι τέτοιες κινήσεις δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους από τη ΝΔ, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, να «λένε ό,τι λένε» για το ΠΑΣΟΚ.

Εκτίμησε ότι πρόκειται για κίνηση αποσταθεροποίησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μόλις το ΠΑΣΟΚ πάει να πάρει ανάσα, βγαίνουν διάφοροι και αποσταθεροποιούν την κυβέρνηση». Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα πως ο πρώην πρωθυπουργός θα τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στην επιστολή του, όπου αναφέρει «ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα τιμήσω μέχρι τέλους την αποστολή που μου εμπιστεύθηκαν οι πολίτες».

«Ας ελπίσουμε ότι θα τηρήσει το λόγο του και δε θέλει να κάνει κακό στη χώρα», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος.

Εκτίμησε ότι ο κ. Παπανδρέου «βαράει μπαλωθιές στον αέρα εκ του ασφαλούς» και τον κάλεσε να καταθέσει τις απόψεις του στα συλλογικά όργανα του κόμματος. «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ λειτουργούμε συνολικά, εκείνος τις ανακοινώσεις στο Καστελόριζο τις έκανε μόνος του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε πάντως ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν πρόκειται να διαγράψει κανέναν, και πως ο καθένας έχει τις ευθύνες του.

Μιλώντας επίσης στο σταθμό μας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης είπε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε προϊδεάσει για την κίνηση αυτή μέσω των πρόσφατων ανακοινώσεών του, λέγοντας ωστόσο ότι δεν περίμενε να στείλει τη συγκεκριμένη επιστολή τόσο σύντομα μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Μαγκριώτης εκτίμησε ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο όταν ψηφίζει τα προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα, αλλά και από την αποδοχή που έχει στην κοινωνία.

Νέα πρόσωπα για την ηγεσία, όπως η Φώφη Γεννηματά, πρότεινε ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής.
Πηγή: skai.gr