Μήνυμα κομματικής πειθαρχίας με προοπτική συγκυβέρνησης από Καμμένο

Μήνυμα στους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως όλοι θα πρέπει να σεβαστούν τις πλειοψηφικές αποφάσεις που θα ληφθούν στο Συνέδριο του κόμματος έστειλε ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος, στον απόηχο της διαφοροποίησης του Παναγιώτη Μελά από την κομματική γραμμή για καταψήφιση των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Θα ακούσουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά όταν φύγουμε από εδώ, πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις του συνεδρίου. Η δημοκρατία είναι πολυφωνία, αλλά απαιτεί σεβασμό στην αρχή της πλειοψηφίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη του Συνεδρίου.

Ο κ. Μελάς παραβρίσκεται στο Συνέδριο, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, και αναμένεται να τοποθετηθεί αργότερα.

Πέραν του εσωτερικού μετώπου, στο χαιρετισμό ο κ. Καμμένος έδωσε έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας ενός «μεγάλου πατριωτικού μετώπου» με κορμό τους ΑΝΕΛ, που «θα αποτελέσει εκείνη την πολιτική δύναμη που θα δώσει τη λύση, όχι μόνο στο κοινοβούλιο, αλλά και στην αυριανή κυβέρνηση».

Προσέθεσε ότι στο Συνέδριο οι σύνεδροι θα συνδιαμορφώσουν το τελικό οπλοστάσιο θέσεων του κόμματος.

«Τελείωσε η διαχείριση της τρόικας και η ξένη κατοχή. Οι πατριωτικές δυνάμεις οφείλουμε να κάνουμε συμμαχία που θα ανατρέψει εκείνους που διοικούν τη χώρα μέσω e-mail», προσέθεσε.

Το συνέδριο συνεχίζεται με θεματικές τοποθετησεις συνέδρων. Έως τώρα από πλευράς βουλευτών, τοποθετήθηκαν ο Παύλος Χαϊκάλης που μίλησε για τον Πολιτισμό, η Σταυρούλα Ξουλίδου για την Παιδεία και ο Τερενς Κουίκ για την εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Καμμένος θα μιλήσει στις 17:30.
Πηγή: ΑΜΠΕ, skai.gr