Μητσοτάκης: Υπάρχουν χρονικά περιθώρια να κλείσει η διαπραγμάτευση

"Υπάρχουν χρονικά περιθώρια να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα μέσα στον Δεκέμβριο" επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο όπου ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για τα αποτελέσματα του προγράμματος καταπολέμησης της διαφθοράς στην δημόσια διοίκηση.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Παπούλια "είναι σημαντικό να εμπεδώσουμε κανόνες διαφάνειας στο δημόσιο. Πιστεύω ότι σε αυτό μας στηρίζει και η σιωπηλή πλειοψηφία του λαού" πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στην πρωτοβουλία του υπουργείου αναφέροντας χαρακτηριστικά: "χωρίς δημόσια διοίκηση δεν προχωράμε."

"Παλεύουμε. Υπάρχει σύγκληση με την τρόικα αλλά πιέζουν με τον προϋπολογισμό. Έχουν κάνει λάθος με τις εκτιμήσεις τους", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2015 στη Βουλή.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές Αρχές. 




Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας