Κλείσιμο

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη και Μιχελάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών, μεταξύ των οποίων του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάννη Μιχελάκη, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι σχετικές ψηφοφορίες στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνουν την επόμενη Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται να παραστεί και ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης, εφόσον ζητήσει και λάβει τη σχετικά άδεια από τον αρμόδιο εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η εισήγηση για άρση ασυλίας του κ. Κασιδιάρη αφορά την κινηματογράφηση της συνομιλίας του με τον τότε γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκο. Εάν εγκριθεί από τη Βουλή, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για πιθανή άσκηση δίωξης σε βάρος του, με βάση το άρθρο 370 του ποινικού κώδικα, που διώκει την παράνομη καταγραφή σε βαθμό κακουργήματος.

Για τους κυρίους Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση οι εισηγήσεις αφορούν τους των πυροβολισμούς στην κηδεία του πραξικοπηματία στρατηγού Ντερτιλή. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο ανεξάρτητος πλέον προφυλακισμένος Βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας ο οποίος όμως ζήτησε αναβολή προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής υπόμνημα.

Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας, με 5 ψήφους «υπέρ» έναντι 4 «κατά» (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) εισηγείται την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη για την υπόθεση του επιχειρηματία Πάλλη.
Πηγή: skai.gr, Πηνελόπη Γκάλιου