Κλείσιμο

Αποστάσεις Λαφαζανη από το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά – Τσίπρα

Αποστάσεις από ενδεχόμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κράτησε από το βήμα της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Εκφραστής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης με αφορμή το ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό ο Πάνος Σκουρλέτης για πιθανή συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα, δήλωσε χαρακτηριστικά «Ακούω κάποιους να λένε για συναίνεση. Αλλά η συναίνεση συνεπάγεται πολιτικές λεηλασίας και διάλυσης».

Ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση και στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη ότι εκλιπαρεί τους υπαλλήλους της τρόικας να έρθουν να κάνουν αξιολογήσεις για την καταστροφή της, ενώ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε νέο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα. «Το μνημόνιο είναι αθάνατο» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να έρθει στη Βουλή για να δώσει διευκρινήσεις για τις διαπραγματεύσεις «με τους υπαλληλίσκους της τρόικα», όπως είπε, υποστηρίζοντας ότι οι τροικανοί ζητούν «την μάνα τους και τον πατέρα τους» δηλαδή διάλυση του ασφαλιστικού, νέο αντιεργατικό νόμο, απαγόρευση των απεργιών, νέες απολύσεις.

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση και συναίνεση στα μεγάλα θέματα της χώρας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «νομίζει ότι είμαστε στο 2007 και μπορεί να αξιοποιήσει το πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας, για να κερδίσει μικροκομματικά».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου