Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ ξόφλησε – Ο Παπανδρέου το διέλυσε

«Δεν μπορεί να εκφράζει τον κεντρώο χώρο ένα κόμμα του 5%. Τα κόμματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε, κραταιώθηκε, ίσχυσε και μετά κατέρρευσε σιγά-σιγά»
«Το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει ξοφλήσει... Έχει ολοκληρώσει την διαδρομή του» δήλωσε στο Bήμα FM o Θεόδωρος Πάγκαλος επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Εκχώρησε ο Παπανδρέου την πρωθυπουργία στον Παπαδήμο και αυτό ήταν κατά τη γνώμη μου μια λανθασμένη πράξη από πλευράς κομματικού συμφέροντος, γιατί για τη χώρα ήταν σωστό. Εκεί, έπρεπε ο Παπανδρέου –και το ξανάκανε το λάθος όταν μίλησε περί δημοψηφίσματος– να πει ότι είμαι πρωθυπουργός, αμφισβητούμαι και είναι δύσκολα τα πράγματα, διότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες και δεν μου έχετε δώσει εντολή γι’ αυτό, οπότε πάμε σε εκλογές. Από την άποψη αυτή, διέλυσε την παράταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η έλλειψη κεντρώας ή κεντροαριστερής παράταξης αυτή τη στιγμή στην πολιτική ζωή του τόπου είναι θανάσιμο έλλειμμα, ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε. Δεν μπορεί να εκφράζει τον κεντρώο χώρο ένα κόμμα του 5%. Τα κόμματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε, κραταιώθηκε, ίσχυσε και μετά κατέρρευσε σιγά-σιγά και έφτασε στο 4-5%. Μπορεί να σταθεί σ’ αυτό, αλλά κατέρρευσε. Ξόφλησε και έκανε τη διαδρομή του», είπε ο κ. Πάγκαλος, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για το μέλλον του κόμματος.
Πηγή: skai.gr