Κλείσιμο

Αιχμές Κωνσταντινόπουλου για Σαμαρά - Χριστοφιλοπούλου: Να σκεφτόταν πριν μιλήσει ο Άδωνις

Πυρ και μανία είναι στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Άδωνη Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγορούν ότι δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις με την τριμερή.

«Εμείς δεν κάναμε τους τσάμπα μάγκες ποτέ, γίνεται διαπραγμάτευση, έχουμε επιχειρήματα, σε καμία δεν θα δεχθούμε μέτρα άνευ όρων» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στις επίμαχες δηλώσεις Γεωργιάδη. «Η παράταξη που πλήρωσε το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος δεν δέχεται υποδείξεις τι ψηφίζει και τι όχι και έτσι θα συνεχίσουμε» τόνισε.

«Ούτε μνημόνια σκίζουμε ούτε τα διαγράφουμε σε ένα βράδυ, αλλά δεν λέμε και στους τροικανούς: ‘παιδιά φέρτε ό,τι θέλετε να το ψηφίσουμε’» σχολίασε ο υφυπουργός, αφήνοντας αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν η ΝΔ πει στα θέματα αυτά ναι, εμείς θα πούμε όχι» επισήμανε.

«Πάντα χρειάζεται ένας λαγός στην πολιτική» ανέφερε δε για τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για συμφωνία ΝΔ – αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

«Υπονομεύει τη διαπραγμάτευση ο Άδωνις»

Επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ εξαπέλυσε στον σταθμό μας και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία, μετά τον Δημήτρη Καρύδη, τον αποκάλεσε «εκπρόσωπο της τρόικας». Αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε μέσω του σταθμού μας υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ειδικότερα, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «συνεννόηση και συνεργασία είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα και ζητούν και οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις, οι δηλώσεις Γεωργιάδη όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά ένα βήμα πριν το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης υπονομεύουν και τη διαπραγμάτευση»

«Η τρόικα βάζει τρία θέματα:
Περικοπες κυρίων συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ στα τρόφιμα, ομαδικές απολύσεις» εξήγησε. «Ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την ελάχιστη συνεννόηση εκπρόσωπο τρόικας μου θυμίζει ο κ. Γεωργιάδης, λυπάμαι παρά πολύ, ας σκεφτόταν δυο φορές πριν πει αυτά που είπε...» σημείωσε η υφυπουργός.

«Το κλίμα δεν μπορεί να δυναμιτιστεί τώρα. Όσο ακουω τους δανειστές να σφίγγουν την μέγγενη γύρω απο το δημοσιονομικό πραγματικά απορώ. Έχει κάνει άλλη χώρα μεγαλύτερη πρόοδο απο εμάς; δεν μπορούμε να βάλουμε άλλο το μαχαίρι στις συνταξεις και τους μισθους» πρόσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Και πέρυσι έλεγε για δημοσιονομικό κενό η τρόικα, και αυτή έκανε λάθος, όχι εμείς» σημείωσε.

Η υφυπουργός εξήγησε ότι «μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και δεν γίνονται ασχέτως μνημονίων λόγω πολιτικού κόστους». «Υπάρχει ο δημαγωγικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ που τάζει στους πάντες τα πάντα» παρατήρησε. 
Πηγή: skai.gr