Βενιζέλος: Η διαπραγμάτευση θα ήταν πιο εύκολη αν δεν ήταν στείρα η εσωτερική πολιτική

Στη «στείρα και αντιπαραγωγική εσωτερική πολιτική κατάσταση» απέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βαθμό δυσκολίας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, μιλώντας στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Εάν δεν είχαμε μια τόσο στείρα και αντιπαραγωγική εσωτερική πολιτική κατάσταση, η διαπραγμάτευση θα ήταν ευκολότερη και τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ πιο προσιτά και απτά. Χρειάζεται λοιπόν να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες ότι χωρίς εσωτερικό μέτωπο συναινετικό [...] δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους εθνικούς στόχους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τα σχόλια του κ. Βενιζέλου έρχονται τη στιγμή που παραμένει άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής της τριμερούς στην Αθήνα, κι ενώ στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Προσέθεσε πως «δεν είναι δυνατόν» πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν να παίξουν κάποιο ρόλο να μην καταλαβαίνουν την ανάγκη αλληλοκατανόησης και να «να μην αντιλαμβάνονται ότι οφείλουν να συμβάλουν προς το καλό της ελληνικής οικονομίας».

Συμπλήρωσε δε πως τα πραγματικά και θεμελιώδη στοιχεία της ελληνικής οικονομίας είναι πάρα πολύ καλά, και έχουν θετικό ρόλο στην «πλάστιγγα της διαπραγμάτευσης».

«Αυτά είναι στοιχεία πολύ σημαντικά στην πλάστιγγα της διαπραγμάτευσης. Από την άλλη μεριά όμως, έχουμε τη γκρίνια, τη μιζέρια, τον μικροκομματισμό, την έλλειψη συναίνεσης, τις μικρές κομματικές υστεροβουλίες. Αυτά πρέπει να τα ξεπεράσουμε», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr