DW: Σε αναζήτηση συμμαχιών ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται σήμερα στην Φλωρεντία, όπου και το απόγευμα θα πάρει τον λόγο σε συνάντηση με θέμα «Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και οι ευρωπαϊκές σοσιαλδημοκρατίες» και συγκεκριμένο στον θεματικό κύκλο «Η Ευρώπη, η λιτότητα, η τρόικα, η κρίση της σοσιαλδημοκρατίας και η σχέση με τα συνδικάτα».

Η ημερίδα αυτή οργανώνεται από το αριστερό Think Tank «Transform Europe» και η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τις επιπτώσεις των παρεμβάσεων της Τρόικας, από την σχέση της κοινωνίας με τα συνδικάτα και το πώς η κεντροαριστερά, στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αντιμετώπισε την οικονομική κρίση.

Μήνυμα «αλλαγής»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να τονίσει ότι η ευρωπαϊκή Αριστερά -αρχίζοντας από τις χώρες της Μεσογείου- μπορεί να φέρει, σήμερα, καθοριστικής σημασίας πολιτική και οικονομική αλλαγή.

Τον λόγο πρόκειται να πάρουν, επίσης, στελέχη της ιταλικής, γαλλικής και γερμανικής αριστεράς. Από τους κύριους ομιλητές θα είναι και ο συνδικαλιστής του χαλυβουργείου του Τέρνι, στην κεντρική Ιταλία, όπου η εργοδοσία θέλει να προχωρήσει σε διακόσιες ενενήντα απολύσεις.

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι προσπαθεί να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο στην όλη υπόθεση, αλλά, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα.
Πηγή: Πηγή: Deutsche Welle – Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη