Κλείσιμο

Πάγκαλος: Χωρίς μνημόνιο θα είχαμε χρεοκοπήσει - Κοπρίτες & κοπανατζήδες οι δημόσιοι υπάλληλοι

«Κοπρίτες και κοπανατζήδες» χαρακτήρισε τους δημόσιους υπαλλήλους ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, ζητώντας να εφαρμοστεί η αξιολόγηση στο δημόσιο.

«Ό,τι μας ζητάει η τρόικα, δεν πρέπει να το κάνουμε; Γιατί να μην αξιολογηθούν οι κοπρίτες που απουσιάζουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα γραφεία τους;» διερωτήθηκε στο Βήμα FM.

«Όλοι είναι κοπανατζήδες! Οι μισοί την κοπανάνε και οι άλλοι μισοί είναι εκεί. Είναι Δημόσιο αυτό; Και γιατί να μην το αξιολογήσουμε; Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ. Και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δεν θέλουν την αξιολόγηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει την αξιολόγηση, που είναι η μελλοντική κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται» σημείωσε ο κ. Πάγκαλος.

Όπως σημείωσε δε ο κ. Πάγκαλος, εάν δεν υπήρχε το μνημόνιο και η ακόλουθη χρηματοδότηση, «τώρα θα ήμασταν χρεοκοπημένοι με το βιοτικό μας επίπεδο 30-50% κάτω από αυτό που είναι ήδη σήμερα».

«Έχουμε δυσκολία και τι μας προτείνουν οι συνομιλητές; Μέτρα για να είναι πιο ανταγωνιστική η οικονομία... Να είναι ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή ή να αξιολογείται το προσωπικό του κράτους για να έχουμε καλύτερους δημοσίους υπαλλήλους ή να συντομευτεί επιτέλους ο Γολγοθάς των Ελλήνων που περιμένουν 10 και 15 χρόνια για να δικαιωθούν από τη Δικαιοσύνη. Αυτά είναι καλά πράγματα, και είναι ντροπή ότι δεν τα κάναμε τόσο καιρό και ότι είμαστε ανίκανοι να τα κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.
Πηγή: skai.gr