Βορίδης: Θα συμφωνήσουμε με την τρόικα – Παππάς: Kαμία συμφωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Θα καταλήξουμε σε συμφωνία με την τρόικα» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 

«Το Eurogroup συζητά τη λήξη του μνημονίου, είναι γεγονός αυτό. Γεγονός είναι ότι υφίσταται αξιολόγηση του προγράμματος, βαίνει όμως προς τη λήξη του, αλλά για να οδεύσει πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Γεγονός είναι ότι υπάρχει ανοιχτή συζήτηση, και πηγαίνουμε σε υποστηρικτική γραμμή που χαλαρώνει η επιτήρηση... Όλα αυτά είναι πραγματικότητες. Θα καταλήξουμε σε συμφωνία Ανοιχτό ζήτημα είναι το ασφαλιστικό, το χειρίζεται ο Γιάννης Βρούτσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης. 

Εξάλλου, για την υπόθεση Καρατζαφέρη, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για τον τρόπο που έγινε η αγορά των ελικοπτέρων Super Puma το 2000, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «τα νόμιμα και ό,τι προβλέπεται». 

«Γεννάται ζήτημα γιατί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν ήταν καν πολιτικός αρχηγός ήταν βουλευτής» τόνισε ο κ. Βορίδης. 

Εξάλλου, για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γιάννα Αγγελοπούλου τη Δευτέρα έκανε λόγο για «αριστερά του χαβιαριού» επικαλούμενος τον αντίστοιχο γαλλικό όρο (gauche caviar). 

«Επίφαση διαπραγμάτευσης»

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς μίλησε για επίφαση διαπραγμάτευσης, επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία απορρίπτεται αν επιλεγεί από το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να γίνουν εκλογές πριν τη συμφωνία. Δεν υπάρχει απεμπλοκή από το μνημόνιο» τόνισε. 

Όσον αφορά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κ. Αγγελοπούλου, σημείωσε ότι συζήτησαν για το ποια θα είναι η εικόνα της χώρας τώρα και στο μέλλον. «Bεβαίως και θα μιλήσει (σ.σ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) στο συνέδριο (το πρώτο εντός Ευρώπης συνέδριο του Clinton Global Initiative, που προγραμματίζεται για το τέλος Ιουνίου του 2015, στην Αθήνα και διοργανώνεται από την κ. Αγγελοπούλου) γιατί να μη μιλήσει;» διερωτήθηκε. 

Για την υπόθεση Καρατζαφέρη, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, αν είναι τα πράγματα είναι όπως εμφανίζονται, πρόκειται για μια ψηφίδα στο ψηφιδωτό της κατάστασης με τους εξοπλισμούς που επικρατούσε τότε».

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ