Διεργασίες για επιτάχυνση της επιστροφής της τρόικα

Επιταχύνει η κυβέρνηση τις διαδικασίες για την έλευση της τρόικα στην Αθήνα.

Εντός της ημέρας, κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να συνομιλήσουν τόσο με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής.

Στόχος είναι οι δύο πλευρές να έρθουν όσο γίνεται πιο κοντά σε σημαντικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα εργασιακά, ώστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετά το Eurogroup της Πέμπτης, να επιστρέψουν οι επικεφαλής της τρίμερους στην Αθήνα.

Η επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα θα σημάνει την έναρξη της δεύτερης φάσης της τρέχουσας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, με υπόβαθρο πλέον και τα ολοκληρωμένα τεστ αντοχής που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στο επόμενο διάστημα θα καθοριστεί η σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές της για την περίοδο μετά το τέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης (που λήγει στα τέλη του έτους), με άξονες τη χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές και την ύπαρξη ενός κεφαλαίου στήριξης που θα ενισχύει την εμπιστοσύνη των αγορών.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ