Βδομάδα κρίσιμων πολιτικών επαφών για πλήθος μετώπων

«Γεμάτη» εβδομάδα θα έχει από σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου είχε σειρά συναντήσεων με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, του FBI και της CIA ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κικίλιας είπε ότι οι ΗΠΑ είναι ικανοποιημένες με τις επιτυχίες της Ελλάδας στο θέμα της τρομοκρατίας.

Σημείωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία των υπηρεσιών ασφάλειας και για το θέμα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, καθώς υπάρχει ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή και η Ελλάδα παίζει κομβικό ρόλο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της επικήρυξης του Χριστόδουλου Ξηρού και από τις ΗΠΑ, ο κ. Κικίλιας δήλωσε λιτά πως «όλα τα πράγματα στον καιρό τους, όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν προκειμένου να συνεχίσει η χώρα να είναι ασφαλής».

«Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» προσέθεσε.

Το απόγευμα, στις 18:00, μετά την ορκωμοσία του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Άμυνας και του Κώστα Σκρέκα στο υπουργειο Ανάπτυξης (στις 17:30) θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία της οικονομίας, τις εξελίξεις όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και την επικείμενη επίσκεψή του στην Κύπρο, στις 7 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στο Κάιρο, που αποτελεί καρπό πολύμηνων προσπαθειών σύσφιξης των τριμερών σχέσεων μεταξύ των τριών κρατών, με αιχμή τα ενεργειακά αλλά και τον καθορισμό θαλάσσιων ζωών.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Δευτέρα θα συναντηθεί με τον κ. Παπούλια και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ την Τρίτη την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου θα διαβεί και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να θέσει στον κ. Παπούλια όλα τα πολιτικά ζητήματα ενώ ο κ. Κουβέλης θα παρουσιάσει την πρόταση του για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με θέμα τη συνεννόηση για το χρέος της χώρας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ