Βενιζέλος: Χωρίς νέα μέτρα & περικοπές η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τρόικα (upd)

Το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα έθεσε την Κυριακή με την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κλείνοντας τις εργασίες της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Τόνισε ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα, χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και χωρίς να αναληφθούν δεσμεύσεις που θα είναι αντίθετες με το φρόνημα της κοινωνίας.

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν χρειάζονται αλλαγές στις συντάξεις, αλλά οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση του συστήματος.

Σχετικά με τα εργασιακά, σημείωσε ότι δεν απαιτείται καμία αλλαγή μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στο θέμα των απολύσεων και το θέμα της ανταπεργίας το έχει λύσει ο αστικός μας κώδικας. Αυτά που περιλαμβάνει ο συνδικαλιστικός νόμος για τις απεργίες, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά δεν χρειάζονται προκλητικά προνομία για τους συνδικαλιστές.

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανένας σωστός δημόσιος υπάλληλος, θα έχουμε σύντομα ένα νέο οριστικό και δίκαιο σύστημα αξιολόγησης, αλλά δεν θα συνεχιστούν οι οικονομικές ανισότητες για υπαλλήλους με τα ίδια καθήκοντα και τα ίδια προσόντα.

Προανήγγειλε δε, ότι σύντομα θα έρθει ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια που θα λύνει οριστικά το γενικότερο θέμα της πρώτης κατοικίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρατήρησε ότι «οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν το 2016, γιατί η χώρα χρειάζεται χρόνο».

Οποίος προκαλέσει εκλογές νωρίτερα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, θα αναλάβει και την ευθύνη και θα πρέπει να ξέρει ότι αυτές θα κριθούν προεκλογικά γιατί είναι ενα σημαντικό πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό γεγονός τόσο για το εσωτερικό, όσο και για το εξωτερικό.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε επίσης συγχαρητήρια στον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρο Φορτσάκη για την πραγματοποίηση το Σάββατο -μετά τα επεισόδια της Πέμπτης- της συνεδρίασης της Συγκλήτου, σημειώνοντας ότι τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να είναι χώρος ανομίας.
Πηγή: Γιάννης Καντέλης, Newsdesk ΣΚΑΪ