Συναντήσεις Σαμαρά, Τσίπρα και Κουβέλη με Παπούλια από τη Δευτέρα

Ανεβαίνει τη Δευτέρα το πολιτικό θερμόμετρο με τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την Τρίτη, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για την πορεία της οικονομίας της χώρας, την Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και την επικείμενη επίσκεψη του στην Κύπρο στις 7 Νοέμβριου εν μέσω της κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.

Νωρίτερα, στις 2.45 μετά το μεσημέρι, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναμένεται να θέσει θέμα εκλογών θεωρώντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις και να προχωρά σε νέες συμφωνίες με τους δανειστές. 

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης θα παρουσιάσει στον κ. Παπούλια την πρόταση του για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με θέμα την συνεννόηση για το χρέος της χώρας. Ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι πρέπει να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα η συνεννόηση στο μείζον αυτό θέμα.

Στο στοίχημα της χώρας για το μέλλον και στην πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει αναφέρεται στο μεταξύ ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην εφημερίδα Κεφάλαιο με τίτλο «Η Νέα Ελλάδα γεννιέται».

Άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, και ισχυρή λαϊκή εντολή για να γίνει επίσημη θέση της Ελλάδας η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και να τερματιστεί αμέσως η λιτότητα που επιβάλλει το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο, ζήτησε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΕΑ στην Αθήνα.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ