Βενιζέλος: Κάποιοι νομίζουν ότι θα ευνοηθούν αν αποσταθεροποιήσουν τη χώρα

«Εξαιρετικό λάθος» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τα θεσμικά παιχνίδια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΕΟΕΣ) για το συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

«Κάποιοι νομίζουν ότι θα ευνοηθούν, αν αποσταθεροποιήσουν τη χώρα... όποιος δεν έχει δείξει συνεννόηση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει τιμωρηθεί ιστορικά» παρατήρησε. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην καμπή πριν από την έξοδο στο μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η χώρα έχει εγκλωβιστεί σε ένα άγονο πολιτικό κλίμα, και αδυναμία συνεννόησης.»

Όσον αφορά το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται συμπεριφορές μικρομεγαλισμού και αλαζονείας. Επίσης δεν δέχεται το χαρακτηρισμό ‘σημερινό ΠΑΣΟΚ’ και αυτό να το λένε αυτοί που θεμελίωσαν τη συνεργασία με τη ΝΔ.»

Έκανε λόγο για συνέδριο ανάδειξης της Δημοκρατικής Παράταξης, και όχι σχηματισμών και μηχανισμών. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για γκρίνιες και για προσωπικές στρατηγικές» επισήμανε.

«Τα θετικά αποτελέσματα των τραπεζών στα stress tests είναι δείγμα ότι η οικονομία ανακάμπτει... Είναι δείγμα ότι θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να ανταποκριθεί στην κρίση στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ακόμη ότι «πρέπει να κερδίσουμε εθνικό χρόνο, και όχι κυβερνητικό χρόνο. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια».

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Γιάννης Καντέλης