Κλείσιμο

Δένδιας στον ΣΚΑΪ: Δεν είχα δύσκολες σχέσεις με Χαρδούβελη

Σε διάψευση των φημών που θέλουν τη μετακίνησή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συνδέεται με τις δύσκολες σχέσεις που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη προέβη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Δένδιας.

Παραδέχτηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση με υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ στη συζήτηση για την προετοιμασίας του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο είναι πλέον έτοιμο, και συνεπώς άρα δεν υφίσταται πια κάποιο ζήτημα.

«Αυτό δεν πρόκειται για καρφί, ούτε [σημαίνει] ότι φταίει ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου», συνέχισε ο κ. Δένδιας, και επανέλαβε ότι το θέμα των καθυστερήσεων έχει διευθετηθεί.

Σημείωσε μάλιστα τα λεγόμενά του δεν συνιστούν κάτι καινούργιο, καθώς είναι ευρέως γνωστό πως ορισμένες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ κάποιες φορές καθυστερούν.

Ο κ. Δένδιας παραδέχτηκε πως «αιφνιδιάστηκε» από την είδηση μετακίνησής του στο υπουργείο Άμυνας, καθώς υπέθετε πως τη θέση θα την κρατούσε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. Είπε πάντως, ότι ο αιφνιδιασμός ήταν θετικός, καθώς πρόκειται για ένα «εξαιρετικά ενδιαφέρον» υπουργείο.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, το οποίος θα καταθέσει ο ίδιος στη Βουλή πριν αναλάβει το ΥΕΘΑ, έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έχει γίνει ποτέ στον πλανήτη, όχι απλά ένα νομοσχέδιο.
Πρόσθεσε δε ότι η τελική ρύθμιση επεκτάθηκε με εντολή του πρωθυπουργού.

Επανέλαβε ότι έχει ληφθεί η πρόνοια να μην μπορεί ένας «μπαταχτσής» να ενταχθεί στη ρύθμιση και πως ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέτει δήλωση συνολικής περιουσιακής κατάστασης.

Για τα στεγαστικά δάνεια, δήλωσε ότι θα παραδώσει στον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, σχέδιο με ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα.

Κάνοντας έναν απολογισμό των ημερών του στο ΥΠΑΝ, είπε ότι όταν ανέλαβε υπήρχαν 106 εκκρεμότητες με την τρόικα ενώ πλέον υπάρχουν 27, και σε λίγες μέρες θα έχουν απομείνει 19.

Κλείνοντας, ο κ. Δένδιας εκτίμησε ότι μπορεί να ανατραπούν τα οι δημοσκοπήσεις που θέλουν μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε δε θέλουμε ούτε να ξεφορτωθούμε, να σκίσουμε ή να κλωτσήσουμε κανένα μνημόνιο, θέλουμε να γίνουμε μία χώρα που να ορίζει απολύτως την τύχη της.

Επίσης, άφησε αιχμές για τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας στη ΝΔ είμαστε αγαπημένοι, πολύ πιο αγαπημένοι από ό,τι είναι ο κ. Τσίπρας με τον κ. Λαφαζάνη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ